Activiteiten op Marron

Marron biedt zeer diversen activiteiten aan voor de ontwikkeling van het kind. Elke maand wordt er met een thema gewerkt, aan de hand van het thema worden er activiteiten gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de behoeftes van de kinderen. Een aantal voorbeelden zijn: 

  • Buitenspelen 
  • Voorlezen
  • Verzorging van de dieren
  • Onderhouden van bloemen en moestuin
  • Knutselen zoals: verven, tekenen, plakken en knippen
  • Verkleden of rollenspel
  • Dansen en zingen
  • Puzzelen 
  • Bouwen
  • Kleien Uitstapjes

Naast de gezellige activiteiten op het kinderdagverblijf gaan de kinderen bij goed weer ook mee op korte uitstapjes. Een bezoek aan de weekmarkt op de woensdagochtend hoort hier zeker bij. Daarnaast genieten we met ons allen van de prachtige omgeving door regelmatig te wandelen, bijvoorbeeld naar de IJssel om naar de boten te kijken.

De Plataan

Twee keer per maand bezoeken de kinderen vanaf 1,5 jaar op donderdagochtend het zorgcentrum De Plataan. Dit bejaardentehuis ligt op loopafstand van het kinderdagverblijf. De kinderen en de ouderen hebben een gezellige ochtend waarbij spelletjes gedaan worden en liedjes gezongen. Er gaan altijd twee leidsters mee. Zowel de kinderen als de ouderen genieten van dit bezoek.

Verjaardag vieren

Bij Marron wordt altijd aandacht besteed aan ieders verjaardag. Ouders mogen voor de kinderen een gezonde traktatie meenemen. De jarige krijgt een feestmuts op, er wordt luidkeels gezonden en hij/zij mag zelf trakteren. Altijd weer een feestje.

Maand thema's

Elke maand wordt er met een thema gewerkt. Er worden steeds weer nieuwe thema's verzonnen zoals: kamperen, insecten, koken of familie. Er is ook aandacht voor de jaarlijkse terugkerende seizoenen en feestdagen. . 

Tijdens knutselactiviteiten, uitstapjes of gesprekjes gaan de leidsters in op het thema van de maand. 

De thema's worden met de leidsters uitgekozen en hierdoor is het mogelijk om de behoefte van de kinderen te gebruiken bij de themakeuze. Ook heeft Marron een voorlees coördinator die passend bij het thema de voorleesboekjes selecteert in overleg met de Bibliotheek Veluwezoom.  

 

Kindergym

Elke maand gaat Marron samen met een aantal kinderen gezellig gymmen bij de sportschool. Deze sportlocatie ligt op loopafstand van het kinderdagverblijf. Lomar Sportvilla heeft een speciaal aanbod voor kinderen vanaf 2 jaar, er wordt gebruik gemaak van het lesprogramma BORN TO MOVE. Per keer kunnen een aantal ouders van Marron mee als begeleiding. Lijkt u dit leuk, dan kunt u dit aan de leidster op de groep doorgeven. 

 

feedback