Open Dag


Op zaterdag 21 november heeft Marron een open dag.
Tijdens de open dag kunnen de kinderen genieten van onze natuurtuin en is er de mogelijkheid om bij de lammetjes te kijken.

Kippen van de buren

 

Na een flinke timmerklus hebben de kippen van de buren nu ook de mogelijkheid om in onze natuurtuin te komen scharrelen. Het zijn bruine legkippen en ze leggen bijna elke dag een ei. Er is een doorgang gemaakt van de buren naar onze tuin, hierdoor kunnen de kinderen bij de kippen kijken tijdens het buitenspelen.

 

Oliebollen van Marron


Op 30 december hebben alle ouders van Marron een gratis zak oliebollen kunnen halen, dit is door bijna alle ouders gedaan. Deze oliebollen zijn gebakken door de vader van Mark. Wellicht dat dit een traditie gaat worden bij Marron aangezien er meer dan 1400 oliebollen zijn gebakken en aan het eind van de dag alles op was.

 

Ouderavond 2015


Beste ouders,

Wij nodigen u uit voor een informatieve en gezellige ouderavond op vrijdag 2 oktober om 20.00 uur. De avond wordt gehouden bij Marron en duurt tot 22.00 uur.

Volgende zaken komen op deze avond aan bod:

  • Informatie over Marron
  • Korte voorlichting over Kinder EHBO, met de mogelijkheid je op te geven voor een cursus Kinder-EHBO door EHAK Dieren
  • U kunt even snuffelen bij de betoverende activiteiten van Feestmaatjes kinderevenementen bureau
  • Op het diascherm zullen diverse foto’s worden getoond

 

Onder het genot van een hapje en drankje kunt u kennis maken met de andere ouders. De pedagogisch medewerkers zullen aanwezig zijn, zij staan u ook graag te woord.

Wij stellen uw aanwezigheid tijdens deze ouderavond zeer op prijs en vinden het gezellig als u komt.

 

Een vriendelijke groet names het team van Marron.

 

Picknicktafels

 

Erg blij zijn we met onze nieuwe picknicktafels.

In de voor en achtertuin zijn er twee nieuwe picknicktafels geleverd waar alle kinderen leuke activiteiten aan kunnen doen. 
Ook is heerlijk om tijdens het buitenspelen even een korte fruitpauze te nemen of om samen buiten te genieten van het lunch. 

Het was een hele klus, de 500 kilo zware tafel moest met een flinke kraan naar de achtertuin worden getakeld, dit was voor de kinderen erg leuk om te zien. 

 

Nieuwe website


Het is zover, de nieuwe website van Marron Kinderdagverblijf is online. Deze nieuwe website laat weer beter zien waarom een kind bij Marron een geweldige tijd zal beleven en een goede voorbereiding krijgt op de toekomst. Tot ons genoegen merken wij dat ouders uit de regio, Doesburg, Ellecom, de Steeg, Eerbeek, Brummen en Spankeren graag een paar minuutjes verder reizen om hun kindje bij ons te brengen. Tevens is er meer informatie op de site te vinden. Wij hopen hiermee aan alle gebruiksgemakken te voldoen. 

Maakt u reeds van onze opvang gebruik en wilt u uw ervaring met andere mensen delen dan ontvangen wij graag uw recensie.

Warme maaltijd

Warm eten tussen de middag is iets wat in veel landen om ons heen zeer vaak gebeurd. In Nederland staat tussen de middag warm eten nog in de kinderschoenen.
Wie wil het nou niet, tussen de middag een heerlijke warme maaltijd wat voldoende energie en vitamine geeft voor de start van de middag. 

Alle kinderen vanaf 8 maanden krijgen tussen de middag een warme maaltijd aangeboden. Na een ochtend flink spelen is het heerlijk om gezamenlijk aan tafel te genieten van een gezonde warme maaltijd, welke volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum in Den Haag op correcte wijze wordt klaargemaakt. 

Een veel gestelde vraag is of het wel goed is om warm te eten gedurende de dag. Zie hieronder het antwoord daarop van het Voedingscentrum.

'Voor veel kinderen in Europa is warm eten op de dagopvang of school de normaalste zaak van de wereld. 's Avonds wordt er een boterham gegeten of gewoon nog een warme maaltijd. Twee warme maaltijden per dag hoeft geen probleem te zijn. Belangrijk is dat kinderen gemiddeld per dag komen aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Daarbij is het eten van voldoende groenten heel belangrijk. Dat bereik je makkelijker met twee keer warm eten. Door warm te eten blijft er minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes'.   Joka van Dusseldorp - Dijkstra, Diëtist Voedingscentrum

We hebben vanaf 1 januari tot en met 28 februari een try-out periode. 

Download het inspectierapport van kdv Marron uitgevoerd door de VGGM Regio Midden.

Inspectie door GGD

 

Jaarlijks worden kinderdagverblijf locaties onaangekondigd bezocht door een inspecteur van de GGD in opdracht van de gemeente. De Wet kinderopvang verplicht de Gemeente Rheden om deze inspectie te laten uitvoeren door de GGD. Op 26 april is er een inspectie geweest, dit is naar alle tevredenheid verlopen. Wederom hebben wij weer een zeer positief rapport mogen ontvangen waarin er geen tekortkomingen zijn geconstateerd, hier zijn wij erg blij mee. Leidsters die op het moment van de inspectie op de groep stonden zijn ondervraagt over het pedagogisch beleid en werkwijze, ook is er op de groep geobserveerd hoe het contact met de kinderen is en of het pedagogisch beleid wordt uitgevoerd volgens de regels.

  

Geslaagde Leidsterdag

 

De leidsterdag was erg leuk, dank jullie wel voor deze mooie dag.

De poppenspeelster viel ontzettend in de smaak. Zelfs de jongste kinderen vonden haar en haar poppen leuk. Ze deden allemaal zo enthousiast mee. Van alle kinderen hebben de pedagogisch medewerkers een vlaggenlijn gekregen met allemaal persoonlijke vlaggetjes eraan. De OC had een krat vol rozenplantjes voor iedereen en enkele ouders kwamen nog met een mooie bloem voor de pedagogisch medewerkers. 

 

Texelse lammetjes

 

Ook dit voorjaar logeren er weer lammetjes in de achtertuin. Ze zijn 1,5 week oud en eten nog geen gras. Dit jaar mag moederschaap extra brokken waardoor je ze erg goed kan aaien. Moederschaap en lammetjes komen van een Boer Theo en we zijn erg blij dat ze bij ons mogen logeren. 

 

Wethouder Olland laat lammetjes vrij

 

Wethouder Nicole Olland (D66) heeft een schaap met twee lammetjes vrijgelaten in de vernieuwde natuurtuin van Marron. De lammetjes symboliseren het thema “Lente, een nieuw begin” en zijn nu al een grote hit bij de peuters en dreumesen. Wethouder Olland is blij dat er op deze manier bij kleine kinderen al aandacht is voor natuur en milieu. “Ik vind het voor kinderen mooi dat ze veel buiten spelen en kennis maken met de natuur. Ik ben daarom blij dat ik een bijdrage kan leveren door deze lammetjes los te laten en de kindjes in de gelegenheid te stellen om lekker te knuffelen en te ravotten”, aldus de wethouder.
“Elke maand werken wij met een pedagogisch thema en juist nu het voorjaar zo mooi doorbreekt en onze natuurtuin gereed is hebben we gekozen voor het thema lente”, aldus een trotse eigenaar Willemein Pans-Veltmeijer. “Je ziet die kinderen echt genieten als ze zo’n klein lammetje mogen aaien. Heerlijk zacht en ontzettend leuk om op die manier de natuur letterlijk te kunnen voelen”, voegt Petra Sprangers – Gerritsen van de oudercommissie toe. “Wat ik bovendien leuk vind is dat er een paar keer per jaar dit soort leuke activiteiten zijn. Dan weer is het een bezoekje aan het bejaardenhuis om de hoek, dan weer een keer met het pondje varen, maar steeds iets anders waar de kinderen van genieten”

feedback