Kies de route naar de Kinderopvang die bij jou past

Wil jij leren in de praktijk, waarbij jouw lessen ook op een van onze locaties plaatsvinden? Wil jij les krijgen van mensen die direct uit de praktijk komen? Wil jij jouw eigen leerroute kunnen inrichten?

Dan is School4u het voor jou! In de klas ‘School4u’ krijg jij de mogelijkheid om binnen de regio Dieren jouw leerroute zelf vorm te geven. Je heb tijdens jouw leertraject gegarandeerd een stageplek bij Kindercentra Puck&Co,  Marron Kinderdagverblijf of KSH. Je mag verschillende opvangsoorten ervaren en onderzoeken welke organisatie het beste bij jou past. Naast praktijkervaring bieden wij jou ook gastlessen en eventuele andere nodige scholing zoals BHV aan.

School4u heeft plek voor 24 studenten van alle leerjaren van de opleidingen: ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker’ en ‘Pedagogisch medewerker’. Je kunt dus ook instromen als je al gestart bent met een van deze opleidingen.

Neem vooral een kijkje bij de verschillende meewerkende organisaties! En kom naar de open dag  om medewerkers van alle drie de organisaties te ontmoeten die al jouw vragen kunnen beantwoorden. De open dag is op vrijdag 25 februari van 16:00 – 20:00.

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Dit kun je doen na je studie

Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang werk je met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Je begeleidt ze in hun ontwikkeling. Ook werk je veel samen en overleg je professioneel met collega’s en ouders. Je kunt werken op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of in de buitenschoolse opvang. 

Lees meer op: https://www.rijnijssel.nl/mbo-opleidingen/welzijn/pedagogisch-medewerker-kinderopvang/

Opvang locatie Expeditie!

 

Vanaf 19 augustus 2019 zijn wij gestart met een nieuwe opvanglocatie Marron op Expeditie. Deze locatie is vanaf 1 februari 2020 uitgebreid naar opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Bent u geïnteresseerd dan kan er een afspraak gemaakt worden via het telefoonnummer 0313-420956 voor een bezichtering van de locatie en eventueel aanvullende informatie.

In deze bijlage vind u onze meldcode werkwijze.

Bekijk hier het Inspectierapport van Marron op Expeditie

Opening Sport en Natuur BSO Marron

 

 

Inspectie door GGD

 

Jaarlijks worden kinderdagverblijf locaties onaangekondigd bezocht door een inspecteur van de GGD in opdracht van de gemeente. De Wet kinderopvang verplicht de Gemeente Rheden om deze inspectie te laten uitvoeren door de GGD. Op 31 juli is er een inspectie geweest, dit is naar alle tevredenheid verlopen. Wederom hebben wij weer een zeer positief rapport mogen ontvangen waarin er geen tekortkomingen zijn geconstateerd, hier zijn wij erg blij mee. Leidsters die op het moment van de inspectie op de groep stonden zijn ondervraagt over het pedagogisch beleid en werkwijze, ook is er op de groep geobserveerd hoe het contact met de kinderen is en of het pedagogisch beleid wordt uitgevoerd volgens de regels.

  

 

Geslaagde Leidsterdag

Op de 3e donderdag van september is het nationale Leidsterdag. Tijdens deze dag worden de leidsters van Marron in het zonnetje gezet.

Het was wederom een groot feest met veel extra cadeautjes voor de leidsters. Muziek op schoot samen met Martine Spruijt viel zeker in de smaak. Zelfs de jongste kinderen vonden haar liedjes leuk. Alle kinderen deden allemaal zo enthousiast mee! Van de kinderen hebben de leidsters een theedoos gekregen met allemaal persoonlijke berichtjes en foto's erop. De Oudercommissie heeft dit namens alle ouders overhandigd aan de leidsters. 

Kortom, leidsterdag was erg leuk zeer gezellig. Dank jullie wel voor deze mooie dag.

 

Oliebollen van Marron


Op 30 december konden alle ouders van Marron een gratis zak oliebollen afhalen, dit is door bijna alle ouders gedaan. De oliebollen zijn gebakken door opa Pans. Aangezien dit een traditie is geworden zullen ouders die het gemist hebben helaas weer een jaartje moeten wachten.  Ze waren weer echt ambachtelijk en smaakvol krokant. 

 

Bekijk hier de inspectierapporten van Marron

Bekijk hier de documenten van Marron

Alle peuters in gemeente Rheden naar de peuteropvang

Gemeente Rheden vindt het belangrijk dat kinderen zich goed en spelenderwijs ontwikkelen en biedt ieder kind de mogelijkheid twee dagdelen naar de peuteropvang te gaan. Kinderen krijgen hier goede bagage voor hun fysieke, creatieve, sociale en cognitieve ontwikkeling. Soms heeft een kind wat extra ondersteuning nodig om goed voorbereid naar de basisschool te kunnen. Deze peuters kunnen in aanmerking komen voor aanvullende opvang. Femke, moeder van Mees, vindt vooral het sociale aspect belangrijk. “Wij wonen in een omgeving met weinig kinderen en bij Marron Kinderdagverblijf in Dieren leert Mees samen spelen en delen. Ook vertelt Mees ons verhalen over situaties waar wij als ouders niet bij waren. Dit draagt bij aan zijn zelfvertrouwen.” Net als bij veel andere kinderdagverblijven worden kinderen hier in hun eigen tempo gestimuleerd in hun ontwikkeling.


Femke:
”Ook in zijn taal merk ik duidelijk dat Mees naar de peuteropvang gaat; hij spreekt heel duidelijk en komt geregeld met nieuwe woorden thuis. Daarbij vind ik het belangrijk dat Mees ook luistert naar anderen en dingen van hen aanneemt.”

Vergoedingen

  • Ouders van peuters kunnen een deel van de kosten voor de kinderopvang terugvragen bij de Belastingdienst via de kinderopvangtoeslag of bij de gemeente via de gemeentelijke toeslag kinderopvang.
  • Extra ondersteuning in de vorm van meer opvang is mogelijk voor kinderen met een achterstand op het gebied van taal- en spraakontwikkeling.
  • Kinderen kunnen via het consultatiebureau een indicatie krijgen voor deze zogenaamde voor- en vroegschoolse educatie (VVE) die door verschillende kinderopvangorganisaties wordt aangeboden.
  • Peuters met een VVE indicatie mogen een extra dagdeel naar de opvang. Gemeente Rheden vergoedt de kosten voor één dagdeel volledig.

Picknicktafels

 

Erg blij zijn we met onze nieuwe picknicktafels.

In de voor en achtertuin zijn er twee nieuwe picknicktafels geleverd waar alle kinderen leuke activiteiten aan kunnen doen. 
Ook is heerlijk om tijdens het buitenspelen even een korte fruitpauze te nemen of om samen buiten te genieten van het lunch. 

Het was een hele klus, de 500 kilo zware tafel moest met een flinke kraan naar de achtertuin worden getakeld, dit was voor de kinderen erg leuk om te zien. 

 

Kippen van de buren

De kippen van de buren hebben de mogelijkheid om in onze natuurtuin te komen scharrelen. Het zijn bruine legkippen en ze leggen bijna elke dag een ei. Er is een doorgang gemaakt van de buren naar onze tuin, hierdoor kunnen de kinderen bij de kippen kijken tijdens het buitenspelen.

 

Texelse lammetjes


Ook dit voorjaar logeerden er weer lammetjes in de achtertuin. Bij aankomst waren ze 1,5 week oud en aten ze nog geen gras. Dit jaar mocht moederschaap extra brokken waardoor we ze erg goed konden aaien. Moederschaap en haar lammeren zijn nu weer naar huis bij de familie Verwaaijen. We zijn erg blij dat ze bij ons mochten logeren. 

 

Warme maaltijd

Kinderen bij Marron krijgen dagelijks om 11:30 uur een warme maaltijd aangeboden. 

Warm eten tussen de middag is iets wat in veel landen om ons heen zeer vaak gebeurd. In Nederland staat tussen de middag warm eten nog in de kinderschoenen.
Wie wil het nou niet, tussen de middag een heerlijke warme maaltijd wat voldoende energie en vitamine geeft voor de start van de middag. 

Alle kinderen vanaf 8 maanden krijgen tussen de middag een warme maaltijd aangeboden. Na een ochtend flink spelen is het heerlijk om gezamenlijk aan tafel te genieten van een gezonde warme maaltijd, welke volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum in Den Haag op correcte wijze wordt klaargemaakt. 

Een veel gestelde vraag is of het wel goed is om warm te eten gedurende de dag. Zie hieronder het antwoord daarop van het Voedingscentrum.

'Voor veel kinderen in Europa is warm eten op de dagopvang of school de normaalste zaak van de wereld. 's Avonds wordt er een boterham gegeten of gewoon nog een warme maaltijd. Twee warme maaltijden per dag hoeft geen probleem te zijn. Belangrijk is dat kinderen gemiddeld per dag komen aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Daarbij is het eten van voldoende groenten heel belangrijk. Dat bereik je makkelijker met twee keer warm eten. Door warm te eten blijft er minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes'.   Joka van Dusseldorp - Dijkstra, Diëtist Voedingscentrum

Wethouder Olland laat lammetjes vrij

 

Wethouder Nicole Olland (D66) heeft een schaap met twee lammetjes vrijgelaten in de vernieuwde natuurtuin van Marron. De lammetjes symboliseren het thema “Lente, een nieuw begin” en zijn nu al een grote hit bij de peuters en dreumesen. Wethouder Olland is blij dat er op deze manier bij kleine kinderen al aandacht is voor natuur en milieu. “Ik vind het voor kinderen mooi dat ze veel buiten spelen en kennis maken met de natuur. Ik ben daarom blij dat ik een bijdrage kan leveren door deze lammetjes los te laten en de kindjes in de gelegenheid te stellen om lekker te knuffelen en te ravotten”, aldus de wethouder.
“Elke maand werken wij met een pedagogisch thema en juist nu het voorjaar zo mooi doorbreekt en onze natuurtuin gereed is hebben we gekozen voor het thema lente”, aldus een trotse eigenaar Willemein Pans-Veltmeijer. “Je ziet die kinderen echt genieten als ze zo’n klein lammetje mogen aaien. Heerlijk zacht en ontzettend leuk om op die manier de natuur letterlijk te kunnen voelen”, voegt Petra Sprangers – Gerritsen van de oudercommissie toe. “Wat ik bovendien leuk vind is dat er een paar keer per jaar dit soort leuke activiteiten zijn. Dan weer is het een bezoekje aan het bejaardenhuis om de hoek, dan weer een keer met het pondje varen, maar steeds iets anders waar de kinderen van genieten”

feedback
feedback