Wie is Marron?

Wij zijn Willemein en Mark Pans de eigenaren van Marron KDV. In 1989 zijn mijn ouders (Willemein) gestart, in Ellecom, Kastanjelaan 11. In 1992 zijn we verhuisd naar de huidige locatie. Het Saksische boerderijtje uit ongeveer 1750 was slooprijp en is volledig in ere hersteld. Het is gemeentelijk monument en de oudste agrarische bebouwing binnen de bebouwde kom van Dieren. Officieel heet dit monument “ boerderij type Hallehuis ”.

In deze gezellige situatie is het fijn een kinderdagverblijf te hebben. Naast uiteraard een professioneel en aan alle voorschriften voldoend bedrijf is ook de huiselijke sfeer en kleinschaligheid iets waar we trots op zijn. Constant zijn we, met ons team, bezig deze mix te handhaven en waar mogelijk te verbeteren.

Wij denken dat we daar uniek in zijn en
zijn er dan ook alert op dit zo te houden.

Anja Franken

Planning Marron, Expeditie en
locatieverantwoordelijke Noorderstraat

Ik ben Anja Franken. In de zomer van 2007 heb ik mijn SPW3 diploma behaald. En sinds Januari 2008 werk ik met veel plezier bij Marron Kinderdagverblijf. Het lekker gek doen met de kinderen, ze verzorgen, met ze knuffelen en ze zien opgroeien, dat maakt het werken met kinderen zo leuk! En als je dan 's ochtends vroeg binnen komt, en ook nog een dikke knuffel van ze krijgt, dan kan de dag niet meer stuk.

Alyssa Spaan

Locatie Expeditie

Mijn naam is Alyssa Spaan en ik woon in Brummen. Ik haal veel plezier en voldoening  uit het werken met kinderen. Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en dat vind ik erg leuk om te observeren en te stimuleren. Door de huiselijke en kleinschalige sfeer van Marron is dit voor mij een fijne werkomgeving, maar ook het fijne samenwerken  met de collega’s en het contact met de ouders en de lieve kinderen geven mij veel voldoening.

Mariek Tragter

Locatie Noorderstraat

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Mariek Tragter en ik werk sinds januari 2018 met veel plezier bij kinderdagverblijf Marron. Ik ben moeder van twee kinderen. Na het behalen van mijn Pabo diploma heb ik twaalf jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Het kleinschalige en huiselijke karakter van Marron past nu erg goed bij mij. Ik vind het fijn om met kinderen te werken. Het enthousiasme en de openheid van kinderen werkt aanstekelijk. Ik vind het belangrijk om ze een veilige plek te bieden waar ze samen kunnen spelen, leren en ontdekken. En dat dit bij Marron in een prachtige buitenomgeving kan, is natuurlijk helemaal geweldig!
Bianca Zweers

Locatie Noorderstraat

Ik ben Bianca Zweers. Woonachtig in Spankeren. Ik werk bij Marron op de locatie Noorderstraat. Het leukste vind ik om de kinderen te verzorgen, met ze te knuffelen,knutselen , boekjes lezen en vooral ook om te zien hoe snel de ontwikkeling van baby naar kleuter gaat. Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich in hun eigen tempo.
Verder vind ik het belangrijk dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt en veel plezier heeft gehad als die een dag bij Marron is geweest. Maar dat gaat zeker lukken!


 

Ursula van der Meer

locatie Expeditie

Hallo allemaal, ik ben Ursula, ik woon samen met mijn vriend in Arnhem. Ik werk sinds mei 2017 bij Marron. Het werken met kinderen is elke dag anders, het is ook bijzonder om deel uit te mogen maken van hun ontwikkeling. Wilt u meer weten over mij, dan mag u dat altijd vragen.

 


Miranda Nek

locatie Noorderstraat 

Mijn naam is Miranda en samen met mijn vriend woon ik in Eerbeek. Sinds oktober 2021 ben ik werkzaam bij Marron aan de Noorderstraat. Na jarenlang in het speciaal onderwijs te hebben gewerkt, heb ik ervoor gekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Marron. Door de verschillende leeftijden is er veel afwisseling, geen dag is hetzelfde. De mogelijkheid om lekker buiten te spelen met de kinderen in de tuin geeft mij veel voldoening. Door te werken met (kleine) kinderen kan ik echt iets bijdragen aan hun ontwikkeling. Het creëren van een band met het kind en zien dat het kind zich ontwikkel zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Wat ik mooi vind is om het kind te volgen en in te springen op zijn/haar belevingswereld.

  


Anna

locatie Expeditie

Ik ben Anna en woon samen met mijn zoon Jorrit en dochter Floortje in mijn jaren 20 droomhuis te Zutphen. Ik ga graag hardlopen, schilderen, koken en tuinieren. Na het volgen van de opleiding sociaal pedagogisch werk ben ik 4 jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf in Apeldoorn. Daarna veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en jongeren met voornamelijk gedragsproblematieken en autisme. Na een periode bewust thuis te zijn geweest voor de kinderen ben ik in februari 2021 gestart bij Marron. Het stimuleren van kinderen in hun ontwikkeling en ze zien opgroeien spreekt mij erg aan.

  


Fiona Vloet

Pedagogisch beleidsmedewerker

Mijn naam is Fiona Vloet. Na mijn opleiding Pedagogiek heb ik een periode gewerkt bij een kinderdagverblijf. Vervolgens ben ik voor 5 jaar naar Tanzania gegaan waar ik heb gewerkt als kleuterjuf. Januari 2019 ben ik samen met mijn man en twee kinderen terug gekomen naar Nederland en woon ik nu in het buitengebied van Brummen. Toen ben ik ook begonnen bij Marron.  De sfeer is hier huiselijk en de grote tuin fantastisch. Ik laat de kinderen graag zelf ontdekken en schenk aandacht aan creativiteit.
Diana Endstra

Locatie Noorderstraat

Mijn naam is Diana Endstra en ik woon in Dieren. Ik ben getrouwd en heb 3 zoons. De jongste woont nog thuis. Ik ben gediplomeerd activiteitenbegeleidster en jeugd welzijnswerker. De ontwikkeling en belevingswereld van kinderen vind ik mooi en interessant. Vanaf het begin waarin ze veiligheid en geborgenheid nodig hebben tot de onbevangen en open manier waarin ze de wereld ontdekken. Ik wil er met liefde en persoonlijke aandacht op een creatieve en spontane manier voor de kinderen zijn. Van het samen lezen van een boek, het zingen van liedjes met gebaren tot knutselen of lekker buiten struinen. Ik vind het fijn om vanuit een warme huiselijke sfeer te mogen werken in dit team.
Susan Nieuwland

Locatie Noorderstraat

Mijn naam is Susan Nieuwland. Samen met mijn vriend, onze dochter en twee katten woon ik in Dieren. Ik heb gestudeerd aan de pabo in Arnhem, waar ik mijn passie in het werken met jonge kinderen heb gevonden. Wat ik bijzonder vind aan jonge kinderen is hun nieuwsgierigheid en puurheid. Het speelse en spontane karakter van het werken met jonge kinderen vind ik super leuk, geen dag is hetzelfde! Ik vindkinderen zien en helpen ontwikkelen ontzettend mooi.

Simone Gerritsen

Locatie Expeditie

Ik ben Simone Gerritsen. Sinds september 2012 werk ik met veel plezier bij Kinderdagverblijf Marron. We hebben een gezellig en enthousiast team en samen met alle lieve kindjes hebben we elke dag weer plezier. De eigenheid van elk kind maakt dat mijn werk elke dag weer vernieuwend en uitdagend is. Mijn belangrijkste taak vind ik er voor te zorgen dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op Marron, zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. De liefde die je kan geven aan een kind vind ik erg bijzonder, maar nog mooier als je die liefde ook terug krijgt.


Melissa Kleine Schaars

Locatie Noorderstraat

Mijn naam is Melissa Kleine Schaars. In 2012 ben ik afgestudeerd aan Pedagogisch Werker niveau 3 en ben vervolgens drie jaar werkzaam geweest in een kleinschalig kinderdagverblijf. Vervolgens ook afgestudeerd aan Pedagogisch Werker Jeugdzorg niveau 4 en mijn propedeutisch getuigschrift behaald van de Sociaal Pedagogisch Hulpverlening. Door het werken binnen de jeugdzorg, realiseerde ik mij dat ik het werken met jonge kinderen miste. De onbevangenheid, eerlijkheid en fantasie waar zij vol mee zitten maakt elke dag een leuke werkdag. De giechelende kinderen en de spontaniteit welke ik elke dag ziet, maakt dat ik als leidster blij ben dat de kinderen het naar hun zin hebben. Hebben jullie nog vragen, dan hoor ik het graag.
Rianne Wilbrink

Locatie Expeditie

In februari 2021 ben ik het Marron Team komen versterken op locatie De Expeditie. Mijn naam is Rianne Wilbrink. Samen met mijn man wonen we in Warnsveld en hebben we 2 ondernemende jongens.

In mijn werk als pedagogisch medewerker heb ik jarenlang ervaring met werken op een babygroep, peutergroep en een verticale groep. Het leuke van het werken met kinderen van verschillende leeftijden is dat je ziet dat jonge kinderen leren van de oudere kinderen.

Geen moment is hetzelfde. Kinderen weten je elke keer weer te verrassen met hun gedrag en leuke uitspraken. Ik geniet van de spontaniteit, humor en eerlijkheid van de kinderen. Maar vooral de onvoorwaardelijke liefde die je van ze krijgt!

  


Joyce Hermsen - Welling

Locatieverantwoordelijke BSO

Mijn naam is Joyce. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in het pittoreske Duiven.  
Ik ben echt een buitenmens, hou van eten en dansen met vrienden op festivals en ben graag actief bezig.  Sinds mijn oudste dochter op hockey ging ben ik ook gaan hockeyen en ontdekte ik hoe leuk ik dit vond.  Het werd een passie! Ook heb ik vier jaar mijn jongste dochter gecoacht die ook hockeyt.  

Sinds mei 2021 ben ik werkzaam bij Marron. Na 21 jaar gewerkt te hebben bij een andere kinderopvangaanbieder was ik toe aan een nieuwe uitdaging.  
Wat ik belangrijk vind is dat kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn en ze positief worden benaderd. Een goed gesprek voeren is dan ook erg leuk en leerzaam met jonge kinderen. 

  


Michelle Pos

Locatie Noorderstraat

Mijn naam is Michelle Pos en sinds juli 2020 werk ik bij KDV Marron. Wat ik zo mooi vind aan werken in de kinderopvang is om de kinderen te zien ontwikkelen van kleine, afhankelijke baby naar wijze, steeds meer zelfstandige kleuter. Geleidelijk aan krijgen ze zoveel meer mogelijkheden en ik geniet er ontzettend van om samen met de kinderen te ontdekken wat de wereld te bieden heeft. Ik hoop dit werk nog vele jaren te mogen doen!

Sharon Ruitenga

Locatie BSO

Mijn naam is Sharon Ruitenga en moeder van 2 prachtige zoons. Ik ben sinds 2012 werkzaam bij Marron. Toen ik hoorde dat er een BSO kwam was ik gelijk enthousiast. Ik ben eerder werkzaam geweest voor een BSO en merkte dat dit mij erg aansprak. Dat het een sport en natuur BSO is maakte mij nog enthousiaster om hier wat moois van te maken. Ik ben erg sportief ingesteld en sta dan ook 3 keer per week op het voetbalveld. Met mijn sportieve instelling hoop ik uw kind een leuke middag te bezorgen. Zodat ze even lekker kunnen bewegen na een dag school.
Rianne Hamer -Slijkhuis

Locatie Noorderstraat

Mijn naam is Rianne. Ik werk al een hele poos in de kinderopvang en tussendoor heb ik ook nog als gastouder gewerkt, super leuk vind ik dat. Geen dag is hetzelfde kinderen kunnen je altijd weer verrassen met hun mooie uitspraken en oprechte reacties. Het is geweldig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en opgroeien. Een lach op het gezicht van een kind is waar je het allemaal voor doet. Hier op Marron hangt een super leuke gezellige en knusse sfeer en vind het daarom ook heel fijn om me aan te sluiten bij dit team. Ik hoop jullie als ouders en jullie kinderen vaak te ontmoeten en goed te leren kennen.
Suzanne Leusink

Locatie Expeditie

Hoi, ik ben Suzanne en ik woon in Doetinchem met mijn hond en kat. In 2014 ben ik afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en sindsdien werk ik in de kinderopvang. Ik vind het zo bijzonder om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling en bij te dragen aan het plezier in hun dagelijks leven. Kinderopvang in combinatie met dieren en groen spreekt mij erg aan, vandaar dat het werken bij Marron zo bij mij past. Elke dag is een feestje met de kinderen!

 


Krizia Joubert

Locatie Noorderstraat

Mijn naam is Krizia Joubert. Samen met mijn vriend en dochtertje woon ik sinds kort met veel plezier in Dieren. Wij zijn als familie echte natuurverkenners, de Veluwe is voor ons één groot speelterrein! Mijn passie ligt bij het begeleiden en inspireren van kinderen. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de mensheid is voor mij sterk van belang en dat begint vaak bij onze kinderen. Hopelijk kunnen wij samen de dagen bij Marron kinderopvang onvergetelijk maken voor de kleintjes.

 


Marieke Roeloffzen

Locatie BSO

Ik ben Marieke Roeloffzen, moeder van twee kinderen. Vanaf de start ben ik werkzaam op de BSO. Het geeft mij een fijn gevoel als kinderen blij zijn
om ons te zien als we ze ophalen. Buiten zijn vind ik heerlijk. En waar kan dat nou beter dan bij onze BSO. We hebben zoveel ruimte. Het geeft mij veel voldoening als de kinderen vrolijk weer naar huis gaan, met verhalen over wat ze die middag bij ons hebben uitgevoerd.


Jennifer Keenswijk

Locatie BSO

Hoi ik ben Jennifer Keenswijk en woon in Laag-Soeren. Ik heb de opleiding sport en bewegen (niveau 4) en ik ben in bezit van het EHBO en reanimatie diploma. Ik volg nu de opleiding Social Work aan de HAN in Nijmegen. In mijn vrije tijd drum, teken en sport ik graag. 

 

Oudercommissie

Kinderdagverblijf Marron heeft een actieve oudercommissie die als doelstelling heeft om de belangen van de kinderen en ouders te behartigen. De oudercommissie bestaat uit zeven leden. Het uitgangspunt van de oudercommissie is dat het belang van het kind is gebaat bij een goed overleg tussen de ouders en de medewerkers van Marron. De oudercommissie treedt op als klankbord voor de directie van Marron. Zo adviseert zij de directie gevraagd en ongevraagd 

in haar keuzes met betrekking tot onder andere:

• Voedingsaangelegenheden van algemene aard;
• Algemeen beleid op het gebied van opvoeding, veiligheid en gezondheid;
• Openingstijden;
• Vaststellen of wijzigingen van een regeling betreffende de behandeling van klachten;
• Het aanwijzen van personen die belast worden met de behandeling van klachten;
• Wijziging van de prijs van kinderopvang.

De oudercommissie en de directie overleggen minimaal 3 keer per jaar met elkaar. Van deze vergaderingen worden notulen gemaakt welke ter inzage liggen bij Marron. De oudercommissie  begeleidt/ ondersteunt een aantal activiteiten zoals vieringen, ouderavonden en oudervergaderingen. Tevens kan de oudercommissie u een luisterend oor bieden en bespreekt indien gewenst uw vragen, opmerkingen en suggesties anoniem met de directie. U kunt de oudercommissie bereiken via marronoudercommissie@hotmail.com. De oudercommissie heeft tevens een vaste rubriek in de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf waarin u op de hoogte gehouden
wordt van het laatste nieuws, onderwerpen en activiteiten.

feedback
feedback