Kinderen bij Marron krijgen dagelijks om 11:30 uur een warme maaltijd aangeboden. 

Warm eten tussen de middag is iets wat in veel landen om ons heen zeer vaak gebeurd. In Nederland staat tussen de middag warm eten nog in de kinderschoenen.
Wie wil het nou niet, tussen de middag een heerlijke warme maaltijd wat voldoende energie en vitamine geeft voor de start van de middag. 

Alle kinderen vanaf 8 maanden krijgen tussen de middag een warme maaltijd aangeboden. Na een ochtend flink spelen is het heerlijk om gezamenlijk aan tafel te genieten van een gezonde warme maaltijd, welke volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum in Den Haag op correcte wijze wordt klaargemaakt. 

Een veel gestelde vraag is of het wel goed is om warm te eten gedurende de dag. Zie hieronder het antwoord daarop van het Voedingscentrum.

‘Voor veel kinderen in Europa is warm eten op de dagopvang of school de normaalste zaak van de wereld. ‘s Avonds wordt er een boterham gegeten of gewoon nog een warme maaltijd. Twee warme maaltijden per dag hoeft geen probleem te zijn. Belangrijk is dat kinderen gemiddeld per dag komen aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Daarbij is het eten van voldoende groenten heel belangrijk. Dat bereik je makkelijker met twee keer warm eten. Door warm te eten blijft er minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes’.   Joka van Dusseldorp – Dijkstra, Diëtist Voedingscentrum